Botrygg får markanvisning i Gårda, 110 lägenheter i centrala Göteborg

Botrygg erhåller markanvisning för de tidigare rivningshotade kvarteren i Gårda, invid Liseberg, Göteborg. Beslut meddelades av fastighetsnämnden 18/5. I och med beslutet tryggas nu 110 lägenheter. Botrygg går in i projektet för att bevara bostäderna och fortsatt erbjuda låg hyra.

– Vi är mycket glada över att få påbörja renovering av dessa fastigheter och även att få påbörja utredningen om bevarande området, säger Botrygg Göteborgs VD Joachim Arcari. Efter 2-3 års kontakt med kommunen och politiker ser vi fram emot att påbörja arbetet.

Botrygg erhöll projektet i en öppen markanvisningstävling som Göteborgs stad anordnat. I bedömningen framgick det att företagets förslag var starkast när det gäller att lösa buller, luft och riskhantering för bostäderna. I utdrag från kommunens beslut framgick det att:

”Bedömningen är att Botrygg Göteborg AB har goda förutsättningar att tillsammans med staden ordentligt pröva möjligheterna för långsiktig bostadsanvändning i kvarteren Eken och Cedern och med hjälp av ny teknik och kreativa lösningar låta husen varsamt rustas upp i dialog med de boende.”

– De renoverade bostäderna skall renoveras varsamt och hyras ut till låg kostnad säger Joachim Arcari. För Botrygg är detta ett led i satsningen för ett socialt blandat boende, ett projekt som pågår även i Frihamnen.

Fastigheten är idag fullt uthyrd och målsättningen är att de boende skall kunna bo kvar i sina lägenheter under renoveringstiden. Intresseanmälningar för kvarteret kommer att läggas upp på Botryggs hemsida när vi kommit längre i projekteringen, som kommer att ske i samråd med bostadsföreningen.

Rulla till toppen