Brf Vasafortet

Byggandet av 169 nyproducerade bostäder i Övre Vasastaden, Brf Vasafortet, har startat. Kvarteret som består av tre huskroppar ligger norr om Slöjdgatan. Med promenadavstånd till citykärnan och Resecentrum och med utbudet av service i närområdet, är tanken att denna stadsdel ska tilltala en bredd och mångfald av människor i olika skeden av livet.

Lägenheterna är varierade och välplanerade med allt från kvadratsmarta ettor till rymliga etagevåningar högst upp under takåsarna.

Inflyttning beräknas starta under tredje kvartalet 2018.

Övre Vasastaden
Den nya stadsdelen är belägen i Linköpings norra del, som en förlängning av Vasastaden med Industrigatan som avgränsning mot det tidigare “industriområdet”. En gata som förvandlas från trafikled till stadsgata med trädplanteringar med en lokalgata in mot bostadskvarteret. Inflyttningen i området har redan börjat och kvarteren har snabbt etablerats som ett attraktivt och modernt område i staden.

Övre Vasastaden är ett område som många väntat på då läget är suveränt med närhet till stadskärnan och Resecentrum samt närmaste centrala område mot E4 och handelsområdet Tornby. En helt ny stadsdel skapar också möjligheter för nytänkande inom stadsplanering och kommer utmärka sig med kvartersstruktur med pauser där planteringar och grönområden är framträdande. En blandning av bostäder, verksamheter såsom restauranger, butiker och företagande samsas med folklivet.

Fakta

Namn Brf Vasafortet
Antal 169 lägenheter
Upplåtelse Bostadsrätt
Tidplan Inflyttningsstart hösten 2018
Lägenheterna förmedlas i samarbete med Svensk Fastighetsförmedling. Vid intresse vänligen kontakta:  
  Johan Jansson,
  0708-39 99 03
 
  Emelie Johansson,
  0701-04 02 22
 

Dokument

Karta