Intervju med Birgitta, hyresgäst i Stockholm

Birgitta

Birgitta Ålund, 69 år Pensionär, var tidigare kulturarbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen Kultur. Bor i en 2:a på 47 kvm på Frazéngatan 29 på Västra Kungsholmen/Hornsbergs Strand i Stockholm.

 

Jag har bott i Botryggs fastigheter länge, både i Linköping och i Stockholm, bortsett från två år då jag bodde i Uppsala. Uppsala var inte så bra, jag flyttade in i en lägenhet där det hade bott folk innan. Det var tråkiga tapeter och jag fick inte ens renovera själv när jag erbjöd mig att göra jobbet.

I min nuvarande lägenhet hos Botrygg har jag bott i fyra år. Det bästa med lägenheten är att den är väldigt ljus och ligger i ett hörn samt min utsikt, jag ser vattnet från vardagsrummet. Det är inte heller någon insyn eftersom jag bor så högt upp, trots att husen ligger ganska nära. Det är även väldigt praktiskt med tvättmaskin i alla lägenheter plus att det finns ett stort tvättrum om man ska tvätta större saker.

Jag gillar även att all service finns här i området, för att inte glömma alla restauranger och närhet till vattnet. Jag kan ta på mig morgonrocken och ta med mig kaffekoppen och gå ner och bada. Samtidigt som det är jättenära till centrum med busshållsplats precis nedanför huset.

Jag kan inte komma på något som är sämst. Visserligen finns ingen riktig balkong, men jag har en stor fransk balkong i alla fall.

Det är ett jätteplus att Botrygg har konst av Östgötakonstnärer i alla deras fastigheter. Det är helt fantastiskt. När jag går förbi Botryggs fastigheter i kvarteret, går jag förbi alla konstnärer som jag jobbat med när jag var kulturarbetsförmedlare i Linköping. Botrygg är väldigt konstintresserade och det är speciellt kul att Botrygg är så måna om Östergötlands konstnärer.

Varje år får hyresgästerna julklappar av Botrygg. Ett år fick vi en konstbok om Östergötlands konstnärer och förra året en konstalmenacka men bilder av Bertil Almlöf. Det var jättekul, särskilt för mig som är intresserad.

Jag har väldigt bra kontakt med Botrygg, vilket är jätteskönt. Jag tycker de är jättebra. När man ringer är alla jättetrevliga på kontoret. Är något fel i lägenheten får man hjälp dagen efter. Jag har väldigt goda erfarenheter av Botrygg.