Intervju med Ingela, hyresgäst i Göteborg

Ingela

Ingela Nyth, 67 år Pensionerad sekreterare på Sahlgrenska Sjukhuset, Göteborg. Bor i en av Botryggs hyresrätter i Göteborg på Trekantsgatan sedan 3 år tillbaks, då huset byggdes.

Vad tycker du om Botrygg?

Botrygg är utmärkta, jag har bott hos bra värdar tidigare men Botrygg är snäppet bättre.

De lyssnar på hyresgästerna och är alltid snabba på att åtgärda fel. Skickar jag ett mail till Botrygg på morgonen så åtgärdas problemet samma dag. Sen är det alltid trevlig och serviceinriktad personal som ansvarar för städning och trädgårdsskötsel, så det är rent och snyggt både inne och ute. Under vintern sköts snöskottning och sandning mycket bra, vilket är väldigt viktigt.

Vad är det bästa med att bo i din lägenhet?

Lägenheten har hög standard, känns fräsch och påkostad, trots att det är en hyresrätt. Min förra lägenhet var i ett 50-talshus och var väldigt lyhörd. Nu hör jag knappt någonting från trafik eller grannar. Själva trapphuset känns också exklusivt med väldigt fina entréer och lägenhetsdörrar, konstverk som pryder väggarna samt att det är stort, rymligt och ljust.

Det bästa med min lägenhet är att jag bor högst upp med en fantastisk terrass som har utsikt över Göteborg. Den är byggd som ett L, vilket gör att det blir som två extra  ”rum”. Jag bor i ett bra område med nära kommunikation in till centrum. Det är en oerhört välplanerad lägenhet som är byggd med bra förvaring.

Finns det några skillnader från dina tidigare hyresvärdar?

Botrygg pressar inte ut mesta möjliga hyra av hyresgästerna. I lägenheter som jag tidigare har bott i med andra hyresvärdar, pressade de ut maximalt och ändå slarvades det med underhållet inne i lägenheterna, trots att det var 19 år sedan sist.

 

Intervju med hyresgäster i Stockholm (artikel i DN),  Glädje på högsta våningen >>>