Archives

Stjärnorpsvägen 2

Fastigheten, som är belägen invid Bergs slussar och sjön Roxen, består i dagsläget av Naturbruksgymnasiets gamla undervisningslokaler samt elevhem. Lokalerna har stått oanvända sedan skolan lämnade området 2011 då Region Östergötland har sökt efter köpare. Botrygg förvärvade del av fastigheten Vreta Klosters Berg 7:1 årsskiftet 2020/2021.

Botrygg avser ansöka om ny detaljplan för området för bostadsbebyggelse.

Instrumentvägen 5

Fastigheten ligger i Örnsberg, ett stenkast från tunnelbanan. Lokalerna i fastigheten hyrs av Stockholms kommun. Här pågår en detaljplan för att bygga om industriområdet till ett bostadsområde.

Solhems Hagväg 10

Fastigheten inrymmer en vårdcentral som drivs av regionen och en öppen förskola som drivs av kommunen. Förvärvad av Botrygg 2021.

Karlsdalsallén 21-25

Centralt beläget med grönska och skogsområden som närmsta granne har vi byggt ett nytt kvarter i ett av Ladugårdsängens absolut mest attraktiva lägen. Vårt nya kvarter består av ett hus på fem våningar mot norr och Karldalsallén med 81 hyresrätter samt tre stadsvillor mot Örebro City Golf & Country Club med bostadsrätter. Detta ger både öppna siktlinjer och gångstråk mot söder. Golfbanans grönska kommer in i kvarteret på ett naturligt sätt och skapar utblickar över rekreationsområdet.

Den väl tilltagna innergården med sina många gröna gemensamhetsytor, sittgrupper och lekytor är den perfekta mötesplatsen där gårdens hjärta är det gemensamma växthuset med grillplats och utemöbler, omgärdad av en plantering.

Som alltid håller bostäderna som Botrygg producerar hög standard vad det gäller val av material - genomgående parkettgolv, helkaklade badrum, vitvaror av hög kvalitet samt bänkskivor i svart granit.

Byggstart skedde hösten 2018 och inflyttning skedde våren 2021.

Om området

I Ladugårdsängen finns närhet till såväl naturområden som till matbutiker, vårdcentral, skol- och barnomsorg. Både centrum och universitetsområdet når ni på 10 minuter med cykel. Det finns gott om varierande aktiviteter inom kort avstånd bl.a. Gustavsvik med dess välkända upplevelsebad, motionsanläggning och relaxavdelning, Backahallen med tennis- squash- och badmintonbanor, Örebro City Golf and Country Club med 18-håls golfbana, korthålsbana och klubbhus samt flertalet fotbollsplaner och stora grönytor.

Zinkens väg 21

Förskolan Skarpskytten förvärvades av Botrygg 2021. Den ligger fantastiskt fint i Tantolunden på Södermalm. Förskolan drivs av Pysslingen som är en del i Academedia-koncernen.