Archives

Zinkens väg 21

Förskolan Skarpskytten förvärvades av Botrygg 2021. Den ligger fantastiskt fint i Tantolunden på Södermalm. Förskolan drivs av Pysslingen som är en del i Academedia-koncernen.

S:t Larsgatan 19

I Kv. Badhuset har vi uppfört en kopia av det gårdshus som tidigare stod på platsen. Huset, som uppförts i äldre stil, består av fyra våningar omfattande sammanlagt 700 kvm. Fastigheten stod klar för inflyttning 2021 och består av lokaler som hyrs av en vårdcentral.

Danmarksgatan 19

Fastigheten ligger i Norra Vasastaden och består av 35 hyreslägenheter samt 3 lokaler.

Engelbrektsgatan 15,17,19 & 21, Järnvägsgatan 2B & Sparregatan 1

Botrygg Bygg har byggt dessa nya hyreslägenheter med hög grad av tillgänglighet som utgångspunkt. Kvarteret omgärdas av Sparregatan, Engelbrektsgatan, Hertig Karlsgatan och Järnvägsgatan. Husen är ritade av arkitekt Per Nilsson.

Första inflyttning ägde rum i april 2004.

Byggnaden är uppförd i 5 plan med garage, förråd och tvättstuga i källarplan.

Lägenheterna håller en hög standard med stora fönsterpartier som ger ett bra ljusinsläpp. Samtliga rum har trägolv och i hallen klinkergolv. Badrummen är helkaklade. I köket är det förberett för diskmaskin och i badrummet för tvättmaskin och torktumlare. Huset har en trevlig, grön innergård som ligger ovanför ett garage i två plan.

En del lägenheter är tillgänglighetsanpassade och i första hand kommer lägenheterna att erbjudas till hyresgäster i åldrarna 55+. I de anpassade lägenheterna finns utrustning så som timer till spis, handikappanpassade toaletter och kranar och inga trösklar.

Bredgatan 3-7, Garvaregatan 9, Mäster Påvels gränd 12

I kvarteret Garvaren i centrala Norrköping har vi byggt 48 nya hyresrätter i ett vinkelhus om 6-7 våningar samt ett fristående hus med 4 våningar. Storlek på lägenheterna varierar från ettor om 31 kvm till 4 rum och kök om 114,5 kvm.

Flerbostadshusen har en spännande arkitektur i Haussmansk anda som efterliknar det storslagna och pampiga Industrilandskapet med stora fönsterytor, generös takhöjd, hög sockel och tak i handfalsad matt zinkplåt. Fasaderna agerar konstnärliga smycken i skärningen mellan Industrilandskapet och rutnätsstaden. Fasaden mot Bredgatan, Garvaregatan och gaveln mot Mäster Påvels gränd täcks av keramiska plattor i olika nyanser och glanstal. Mot innergården kommer fasaden vara ljus för att fånga upp och spegla ljuset till den skyddade innergården.

Botrygg erhöll uppdraget att bygga flerbostadshus vid Kvarteret Garvaren via en markanvisningstävling. Byggstart våren 2018 med inflyttning våren 2020. Botrygg har sökt och beviljats regeringens investeringsstöd för att kunna ha så låga hyror som möjligt på lägenheterna i kvarteret Garvaren.