Garvaren

I kvarteret Garvaren i centrala Norrköping bygger vi 48 nya hyresrätter med lägre hyror. Storlekarna varierar från ettor om 31 kvm till 4 rum och kök om 114,5 kvm. Nyfiken? Läs mer nedan, ladda ner folder och titta närmare på huset och dess lägenheter i vår bostadsväljare.

Lägre hyra
Botrygg har sökt och beviljats regeringens investeringsstöd för att kunna ha så låga hyror som möjligt på lägenheterna i projektet Garvaren. Stödet riktas till nya bostäder och kan lämnas till bostäder i såväl flerbostadshus som i småhus så länge upplåtelseformen är hyresrätt. Knutet till stödet finns ett krav på ett tak för hyran samt ett energikrav att byggnaden skall vara mer energieffektiv än vad som gäller för övrig nyproduktion enligt Boverkets byggregler.

Lägenheterna
Projektet omfattar 48 st lägenheter i ett vinkelhus om 6-7 våningar och ett fristående hus om 4 våningar. Storlekarna på lägenheterna varierar från ettor om 31 kvm till 4 rum och kök om 114,5 kvm. Merparten av lägenheterna är genomgående eller belägna i hörn med fönster i två väderstreck. Mot Bredgatan byggs grunda burspråk och mot Garvaregatan, Mäster Påvels gränd och innergården ligger balkongerna, terrassen och de privata uteplatserna. I källaren byggs förråd, garage och cykelplatser.

Huset
Flerbostadshusen har en spännande arkitektur i Haussmansk anda som efterliknar det storslagna och pampiga Industrilandskapet med stora fönsterytor, generös takhöjd, hög sockel och tak i handfalsad matt zinkplåt. Fasaderna agerar konstnärliga smycken i skärningen mellan Industrilandskapet och rutnätsstaden. Fasaden mot Bredgatan, Garvaregatan och gaveln mot Mäster Påvels gränd täcks av keramiska plattor i olika nyanser och glanstal. Mot innergården kommer fasaden vara ljus för att fånga upp och spegla ljuset till den skyddade innergården.

Området
Garvaren ligger ett kvarter från Motala Ström i hjärtat av Norrköping. Här bor du med närhet till vackra Strömsparken med promenadstråk, det historiska Industrilandskapet med Strykjärnet, en kort promenad från citykärnan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt två kvarter från Kungsgatan med livsmedelsbutiker och service.

Söder om Garvaren kommer kommunen att anlägga en park med lekplats som tillsammans med innergården kommer skära genom stadsväven likt en flod.

Botrygg erhöll uppdraget att bygga flerbostadshus vid Kvarteret Garvaren via en markanvisningstävling. Byggstart våren 2018. Inflyttningsstart juni 2020.

Inflyttning
Inflyttning i samtliga lägenheter sker sista veckan i maj 2020; tanken är att kunder skall kunna frånträda sitt befintliga boende vid månadsskiftet men ändå ha några dagar på sig att flytta utan stress eller drabbas av dubbla boendekostnader (hyra till botrygg utgår först från 1 juni)

Fakta

Namn Garvaren
Antal 48 lägenheter
Upplåtelse Hyresrätt
Tidplan Inflyttning sista veckan i maj 2020

Lämna din intresseanmälan på våra kundsidor.

Karta