Garvaren

Ett kvarter från Motala Ström och granne med fastigheten Kroken 1 och Yllefabriken bygger Botrygg ljusa flerbostadshus med en spännande arkitektur i Haussmansk anda som efterliknar det storslagna och pampiga Industrilandskapet med stora fönsterytor, generös takhöjd, hög sockel och tak i handfalsad matt zinkplåt.

Fasaderna agerar konstnärliga smycken i skärningen mellan Industrilandskapet och rutnätsstaden. Fasaden mot Bredgatan, Garvaregatan och gaveln mot Mäster Påvels gränd täcks av keramiska plattor i olika nyanser och glanstal. Mot innergården kommer fasaden vara ljus för att fånga upp och spegla ljuset till den skyddade innergården.

Söder om Garvaren kommer kommunen att anlägga en park med lekplats som tillsammans med innergården kommer skära genom stadsväven likt en flod.

Botrygg kommer att bygga 48 st bostadsrätter i ett vinkelhus om 6-7 våningar och ett fristående hus om 4 våningar. Storlekarna på lägenheterna varierar från ettor om 30 kvm till 4 rum och kök om 113 kvm. Merparten av lägenheterna är genomgående eller belägna i hörn med fönster i två väderstreck. Mot Bredgatan byggs grunda burspråk och mot Garvaregatan, Mäster Påvels gränd och innergården ligger balkongerna, terrassen och de privata uteplatserna. I källaren byggs förråd, garage och cykelplatser.

Här bor du med närhet till vackra Strömsparken med promenadstråk, det historiska Industrilandskapet med Strykjärnet, en kort promenad från citykärnan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt två kvarter från Kungsgatan med livsmedelsbutiker och service.

Botrygg erhöll uppdraget att bygga flerbostadshus vid Kvarteret Garvaren via en markanvisningstävling.

Byggstart våren 2018. Inflyttningsstart vintern 2019.

Fakta

Namn Garvaren
Antal 48 lägenheter
Tidplan Byggstart våren 2018

Lägenheterna förmedlas i samarbete med Fastighetsbyrån.
Vid intresse vänligen kontakta:

  Malin Lunde,
  011-13 44 97
  My Lind,
  011-13 44 86

Karta