Kultur- och idrottsengagemang

Botrygg har under många år varit en stor aktör när det gäller sponsring av lokal idrott. I Linköping sponsrar vi följande idrotter och lag: Fotbollslagen FC Linköping City och Linköpings FC, LHC:s dam- och herrlag i ishockey, innebandylaget Crusaders dam- och herrlag och handbollslaget RPs dam- och herrlag.

Vi låter våra även våra hyresgäster ta del av detta, exempelvis bjuder vi varje hockeymatch in hyresgästerna i ett av våra trapphus till vår loge där de får äta middag och se på hockey med sina grannar och Botryggs förvaltare under trevliga former. Man lär känna sina grannar samtidigt som man får en personlig relation till våra förvaltare. Detta sociala arbete har vi under året tagit vidare till Stockholm då Botrygg gått in som officiell partner i Hammarby Fotboll. Genom det samarbetet har vi kunnat bjuda in hyresgäster till Tele 2 Arena på middag och fotboll, vilket givetvis varit uppskattat.

Men det är inte bara idrott som vi sponsrar, vi stöttar även lokal kultur. Botrygg sponsrar Karil, en ideell förening som har som mål att Linköping ska ha ett brett, varierat och bra utbud av professionell scenkonst. Tage Danielssons vänner och Östgötateatern är vi också med och stöttar. Till Karils föreställningar bjuds samtliga hyresgäster på valfri föreställning under varje vår och höst och till Tage Danielssons vänner på valfri föreställning under sommaren.

Mix   Arbete till ungdomar och nyanlända

Som fastighetsbolag är vi en del av det samhälle vi verkar i, därför är det en självklarhet för oss att ta vårt ansvar när det kommer till att ge ungdomar en väg ut i arbetslivet. Vi är stolta över att vi under 2015 gett hela 19 personer en första rad på CV:t varav två av dessa sedan fått anställning.

Vi har även inlett ett samarbete med Arbetsförmedlingen där vi erbjuder nyanlända personer som har en bakgrund inom byggbranschen praktikplatser på våra byggen. Praktiken varvas med undervisning i svenska. Vi ser det som ett mycket gott exempel på hur man som företag kan ta sitt ansvar i integrationsprocessen.

Sainey   Prisbelönt engagemang

Botryggs sociala engagemang är en naturlig del av vår företagskultur och inget som vi förväntar oss en klapp på axeln för, men det är givetvis glädjande att det under året uppmärksammades på Näringslivsgalan där vi mottog pris för Årets mest engagerade företag.

Adam   Konstnärlig utsmyckning

Botrygg månar om trivseln och satsar därför lite extra på att skapa en trivsam boendemiljö genom exempelvis konstnärlig utsmyckning. Minst en procent av den totala byggkostnaden läggs på konst till fastigheten, något som visat sig vara mycket uppskattat.

I samband med inflyttning anordnas en vernissage där konstnär, boende och grannar är inbjudna för att uppmärksamma konsten och skapa sammanhållning mellan de boende.

Konst