​Botrygg höjer hyran lägre än rikssnittet

Botrygg Örebro och Hyresgästföreningen har kommit överens om nya hyror, totalt omfattas 159 lägenheter i Örebro. Parterna kunde snabbt enas om en höjning på 0,4%. Höjningen är betydligt mycket lägre än det rikssnitt som ligger på 0,54% i hyreshöjning. Hyresgästföreningen har tidigare lyft fram Botrygg som ett exempel på ett bolag med en välskött förvaltning, något som de anser varit en framgångsfaktor för bolaget.

– Vi är väldigt nöjd med överenskommelsen och Botrygg ska ha beröm. Jag tror många fastighetsägare kan lära sig mycket av Botrygg. De har en effektiv organisation och visar gång på gång att det går att bygga och förvalta hyresrätter på ett sätt som gynnar både hyresgäster och bolag. När många fastighetsägare hävdar att det inte går att bygga bra och billiga hyresrätter bevisar Botrygg motsatsen, säger Marcus Johansson förhandlare hyresgästföreningen

Botrygg är en relativt ny aktör i Örebro men har expanderat successivt under de senaste åren. Inför årets hyresförhandling begärde Botrygg en betydligt lägre hyreshöjning jämfört med andra hyresvärdar i Örebro, ett resultat av att årets driftkostnader varit lägre än budgeterat.

– Botrygg är en långsiktig förvaltare som alltid yrkar på rimliga hyreshöjningar, vi begär aldrig mer än vad som krävs för att vi ska kunna bibehålla vår höga service- och förvaltningskvalitet. I år kan vi hålla ner hyreshöjningen i Örebro då vårt bestånd här endast består av nyproducerade lägenheter som färdigställts de senaste 2 åren. Våra driftkostnader har varit något lägre än budgeterat samtidigt som vi har kunnat hålla en hög servicenivå mot våra hyresgäster, säger Merdad Moghtadai VD Botrygg Örebro AB.

Rulla till toppen