Vi bygger med utgångspunkt i ett evighetsperspektiv

3 170

Lägenheter i förvaltning

310

bostäder i pågående produktion under 2023

329

Färdigställda lägenheter i nyproduktion under 2022

4,37

Mkr till sponsring av
idrott och kultur under 2022

Vi är ett privat bygg- och fastighetsbolag som har riktat in sig på hyres-, bostads-, och samhällsfastigheter. Sammantaget innebär detta att vi förvaltar omkring 4 000 lägenheter och lokaler i sex olika städer; Linköping, Stockholm, Göteborg, Norrköping, Uppsala och Örebro.

En av våra främsta styrkor är vi kan styra över hela kedjan då byggnation och förvaltning sker i egen regi med egen personal. Att verka över hela värdekedjan ser vi som en stor tillgång och ger oss möjlighet att erbjuda bostäder med lägre hyror och högre kvalitet. Det möjliggör att bygga i områden där andra får svårt att få ihop projektekonomin – utan att tumma på kvalitén.

Vi bygger med utgångspunkt i ett evighetsperspektiv – vi säljer eller ombildar inte våra fastigheter. Under de många år som vi har varit en del av Aktivbos kundundersökning har vi år efter år visat att våra hyresgäster är väldigt nöjda med oss. Under 2022 utsågs vi till exempel till Sveriges bästa hyresvärd i att finnas där när det behövs.

Vi är med genom hela processen – från idé till inflyttning och förvaltning

Vi drivs av ett stort engagemang


Att sponsra och bidra till kultur, idrott och välgörenhet har varit en självklarhet för Botrygg sedan verksamheten startade 1985.

Som fastighetsägare är vi en del av det samhälle vi verkar i. Vi drivs därför av ett stort samhällsengagemang. Vi har under många år varit en stor aktör när det gäller sponsring av lokal idrott. Vi anser att en aktiv fritid och förebilder inom idrotten är viktiga för samhällets gemenskap. Det skapar meningsfullhet på fritiden för såväl barn och ungdomar som engagerade vuxna och äldre.

Vi stöttar även den lokal kulturen. Vi tycker det är viktigt att lyfta fram kulturen i samhället och ge alla möjlighet att se en teaterpjäs eller besöka konstnärliga utställningar. Vårt samhällsengagemang har uppmärksammats vid flera tillfällen. 2015 utsågs vi till Årets mest engagerade företag på Näringslivsgalan och hösten 2019 mottog vi utmärkelsen Årets Samhällsengagemang på Tappra Barns välgörenhetsgala. Det är något vi är mycket stolta över då vi under flera år har ansett att det är en självklarhet för oss att vara med och ta ansvar för det samhälle vi verkar i.

Great Place to Work
– certifierat företag

Under våren 2023 certifierades vi som ett GPTW-företag. Det innebär att över 70 procent av företagets medarbetare trivs väldigt bra hos oss.

Nominerade till Kundkristallen 2023

Genom den årliga kundundersökningen från AktivBo nominerades vi till en av de bästa hyresvärdarna i klassen Högsta serviceindex.

Stora sponsorer till lokala idrottsklubbar

För oss har det alltid varit en självklarhet att gå in och stödja loka idrottsklubbar i de städer som vi är verksamma i. Det är vi övertygade om ger en betydelsefull gemenskap och motverkar utanförskap.

Stödjer viktiga stöd- och hjälporganisationer

Vi stödjer till exempel Linköpings och Stockholms stadsmissioner. Vi är medlemmar i Huskurage – som uppmanar grannar att ingripa eller påkalla hjälp vid minsta misstanke om våld i nära relation.

Rulla till toppen