E-faktura

Att betala via elektronisk hyresavi (s.k. e-faktura) är ett fördelaktigt alternativ för dig som inte vill ha en pappersavi hemskickad. Den elektroniska avin skickas istället direkt till dig via din internetbank där du kan se avin, som har samma innehåll som den ordinarie pappersavin.

E-faktura kan erbjudas dig som betalar räkningar via någon av följande banker; Danske Bank, Swedbank, Sparbanken Syd, Sparbanken Öresund, Nordea, SEB, Handelsbanken, Skandiabanken, Stadshypotek Bank, ICA Bank samt Länsförsäkringar Bank.

Så här gör du

E-faktura är en kostnadsfri tjänst och beställs via din internetbank. Det kan se lite olika ut beroende på bank, men tjänsten hittar du oftast under e-tjänster/anmäl elektronisk faktura, där söker du på Botrygg som det företag som tillhandahåller e-faktura.

Exempel från Swedbank:Vid anmälningen behöver du ange ditt personnummer, 10 siffror utan skiljetecken.

Du kommer inte längre att få pappersfakturor i brevlådan, kommande fakturor kommer skickas direkt till din internetbank. Alla fakturauppgifter så som ocr-nummer, belopp, bankgiro är ifyllda i förväg, allt du behöver göra är att godkänna fakturan via datorn eller mobilappen. Enkelt och smidigt för dig och för miljön.

Om du byter bank är det viktigt att du anmäler dig på nytt för tjänsten från din nya internetbank, du blir då automatiskt avanmäld i din gamla internetbank.

Observera, det måste vara den som står som avimottagare som är e-fakturabetalare, inte någon annan i familjen.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss via e-post till info@botrygg.se.