Botrygg är med och omvandlar Övre Vasastaden

Området vid Industrigatan i Övre Vasastaden är ett eftersatt och lite lätt ”sunkigt” område idag.
Men nu kommer det snart att hända en hel del i stadsdelen.
Rivning har redan inletts av byggnader och snart kommer sex stycken olika byggherrar att i en första etapp bygga nästan 900 nya bostäder i form av bostadsrätter och hyresrätter.

Byggherrarna
Byggherrarna

 

Startade redan 2002  Det är byggherrarna Botrygg, HSB, JM, Kärnhem, Riksbyggen och Stångåstaden som under en period kommer att samverka och bygga, när det blir färdigbyggt, över 2 000 nya bostäder. I området kommer det också att beredas plats för grönområden, butiker, kontor och service i området.

 

Övre Vasastan kommer att ändra skepnad totalt i den kommande byggnationen och det hela började när Botryggs vd Michael Cocozza tog en kommunal kontakt redan i juni 2002.
Sedan låg det stilla några år för att sedan skjuta fart igen under 2009. Botrygg startade med att köpa de privata fastigheterna som ligger vid Industrigatan och bolaget kommer där att bygga ungefär 500 lägenheter av de planerade 900 bostäderna.
Det är inte enbart sex olika byggherrar som ska samsas utan man har dessutom anlitat 13 olika arkitektkontor för att säkerställa en mångfald i det nya bostadsområdet.
Första delen av byggnationen kommer att innefatta fem till sju kvarter där det ska finnas både högre huskroppar med fjorton våningar och lägre hus med fyra våningar.
Övre Vasastaden består av två kvarter, Alnen och Automaten och det sträcker sig på södra sidan av Industrigatan från Östgötagatan ända upp till Bergsrondellen.
Det är byggherrarna Botrygg, HSB, JM, Kärnhem, Riksbyggen och Stångåstaden som under en period av fem till sju år kommer att bygga knappt 900 bostäder med en fördelning av cirka 350 hyresrätter och resten bostadsrätter.

Linköpings Tidning 2011-03-15

Rulla till toppen