Första spadtaget för Botryggs nya arena i Linköping

Den 29 augusti 2011 togs det första spadtaget för den nya fotbollsarenan i Kallerstad, Linköping. Botrygg sköter byggnationen som är planerad att vara färdig i november 2012, i god tid till UEFA Dam-EM 2013.
 
Den nya fotbollsarenan bidrar till att göra Linköping till en ännu mer attraktiv stad och arenan är en viktig del i den stora omvandling som sker av hela Kallerstadsområdet.  Här växer en ny och spännande stadsdel fram – en stadsdel med bostäder, lokaler för kontor och handel med mera.
 
Det är verkligen efterlängtat med en modern fotbollsarena som uppfyller dagens och morgondagens krav. Här hoppas vi få fira framgångar för LFC och herrlagen, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M).
Arenan får en central placering med närhet till E4:an och resecentrum. Det är enkelt för besökare att ta sig till arenan antingen man går, cyklar eller åker bil. Där klassiska Folkkungavallen ligger ska bostäder byggas.
 
– Genom samverkan mellan kommunen och idrotten skapar vi förutsättningar för att Linköping ska bli Sveriges idrottskommun år 2015. Med den nya arenan går vi mot en ljus framtid för våra fotbollsföreningar och deras publik, säger Carina Boberg (FP), kommunalråd med ansvar för bland annat idrott.
Den nya fotbollsarenan får en publikkapacitet på 8 000 personer, men kan byggas ut för 12 000 åskådare. Den kommer att vara fylld av verksamheter under årets alla månader, antingen det är match, evenemang eller vardag.
 
Christer Mård, styrelseordförande i LFC, tycker att den nya arenan är viktigt för klubben. – Ett spadtag kan betyda så mycket. Inom LFC känner vi nu att vi får förutsättningar att förverkliga vårt mål: Ett lag på högsta europeiska nivå som glädjer Linköpingsborna med toppfotboll, men som också ökar värdet för Linköpings varumärke som en framtidsstad.
 
Botrygg och LFC samarbetar om att bygga arenan. Botrygg bygger och äger arenan, samt hyr ut den till Linköpings kommun i 25 år.
 
Det är ännu inte bestämt vad arenan ska heta, men kommunen äger rättigheterna till namnet.För mer information, se www.arenalinkoping.se.Första spadtaget för Botryggs nya arena

Rulla till toppen