Det tusende spadtaget för framtidens seniorbostäder

Tisdagen den 28e september kl. 14-16 tar äntligen Botrygg och Villa Nest tillsammans ”Det Tusende Spadtaget” för ett 60-tal bostadsrätter i Västra Roslags-Näsby. Detta evenemang går av stapeln för att fira att bygget har kommit en bra bit på vägen sedan första spadtaget i våras som inte kunde firas på grund av restriktioner. Spadtaget tas av Erik Andersson (M), KSO; Johan Algernon (M), ordförande Stadsbyggnadsnämnden, Stéphanie Leander-Engström, VD Villa Nest och Piotr Nowak, VD Botrygg Region Storstockholm.



Villa Nest är ett helt nytt boendekoncept anpassat för en generation seniorer med högt ställda krav. Huset har funktioner som bemannad reception och lounge, orangeri, festlokal, övernattningslägenhet, gym samt bil och cykelpool. Utöver det erbjuds service och aktiviteter såsom vinprovningar, matlagningskurser, teaterbesök, föreläsningar, stavgång och sportkvällar vilket skapar förutsättningar för en god social gemenskap och trygghet.



Att erbjuda så mycket mer än själva bostaden bidrar till att få igång flyttkedjor. Och för köparna av dessa lägenheter upprätthålls en aktiv livsstil samtidigt som risken för social isolering begränsas vilket i förlängningen bidrar till ökad livskvalitet. Att intresset för den här typen av koncept har varit stort syns i försäljningen – det återstår endast ett fåtal lägenheter. Köparna kommer främst från Täby men även från andra delar av Storstockholm.



Västra Roslags-Näsby är en ny stadsdel som växer fram med fokus på grönområden, särskiljande arkitektur och ett levande grannskap. Här byggs totalt 1400 nya bostäder av 18 olika byggaktörer.
Besök gärna vår projektsida för mer information.

Rulla till toppen