Fler uppdateringar från Östra Sala backe

I Östra Sala backe har vi nu haft inflytt i alla lägenheter.

Byggnaderna är certifierade enligt Miljöbyggnad Silver vilket bland annat innebär att de är energieffektiva och byggda med bra material. Vi har även erhållit grön finansiering för lånen i fastigheten.

Husen har byggts med investeringsstöd vilket innebär att hyrorna är cirka 30 procent lägre i jämförelse med annan nyproduktion. Dessutom kommer en andel av lägenheterna att erbjudas som sociala kontrakt och/ eller förmedlas till unga personer.

– Botrygg har som ambition att fler ska kunna efterfråga en attraktiv bostad. Vi är glada att vårt första projekt i Uppsala bidrar till att bredda utbudet av lägenheter med överkomliga hyror, säger Adam Cocozza, VD för Botrygg.

Botrygg har även satsat på en hållbar delningsekonomi i kvarteret. Det innebär att de boende får tillgång till hobbyrum, gemensamhetslokal, cykelpool och en verktygspool.

– Bor man i lägenhet så behöver man sällan en hel verktygslåda. Istället för att alla hyresgäster ska köpa verktyg som de använder någon enstaka gång så kan de låna verktyg gratis när de behöver det. Vi ser detta som ett mycket attraktivt kunderbjudande som minskar onödig klimatbelastning.

Rulla till toppen