Botrygg tar Motel L till Älvsjö

Botrygg anvisades 2012 mark i Älvsjö Centrum för nybyggnation av hotell/lägenhetshotell. Detaljplanearbetet har sedan dess pågått och i och med att byggstart närmar sig har även arbetet med att välja en operatör pågått parallellt. Urvalsprocessen har skett under våren och för en vecka sedan tecknade Botrygg avtal med Ligula Hospitality Group AB om att bygga ett nytt hotell under varumärket Motel L med 172 rum i Älvsjö Centrum.

Hotellet kommer bli en accentbyggnad med 16 våningar som ska markera entrén till Älvsjö. Hotellets utformning togs fram genom ett parallellt skissuppdrag där arkitektkontoren White, Kjellander & Sjöberg samt Nyréns medverkade, se illustration bifogat. Hotellet beräknas stå klart under hösten 2016. På toppen av hotellet ämnar Botrygg också bygga mellan 75-80 hotellägenheter för kommersiell uthyrning, så kallad Corporate Housing.

Jättekul att vi så snabbt lyckas teckna avtal om ytterligare ett Motel L. Det första vi öppnade har fått ett mycket positivt bemötande på marknaden och det stärker oss i att konceptet ha en stark plats på hotellkartan. Att vi gör detta med en fastighetsägare som kan och arbetar med kvalité gör detta till ett mycket spännande projekt i ett expansivt område av Stockholm, säger Uwe Löffler, vd för Ligula Hospitality Group AB.

Vi är mycket nöjda att vi lyckas teckna detta avtal. Vi ser Motel L som ett intressant varumärke med mycket stor potential. Att utveckla och avyttra denna typ av fastigheter ger oss kapital till att öka takten på nyproduktion av bostäder, säger Adam Cocozza, vd för Botrygg AB.

Rulla till toppen