Botrygg bygger två nya gruppbostäder i Örebro

På uppdrag av Örebro kommun har Botrygg i konkurrens erhållit uppdragen att bygga två nya gruppbostäder inom Modemet 1 i Lillån och inom Fårhunden 3 i Lindhult.

Gruppboendet i Lillån kommer att bestå av sex lägenheter, gemensamhetsytor och personalytor fördelat på två plan medan gruppboendet i Lindhult kommer att byggas i ett plan och bestå av åtta lägenheter, gemensamhetsytor och personalytor.

Botrygg etablerade sin verksamhet i Örebro år 2013 i och med byggnationen av 38 lägenheter och 66 studentlägenheter i Sörbyängen. Till hösten startar även etapp två av byggnationen som omfattar 41 bostadsrätter samt 5 radhus.

Tilldelningen av de två gruppbostäderna blev ett positivt tillskott i produktionen. Vi ser fram emot att fortsätta vår etablering och expansion i Örebro, säger Merdad Moghtadai, projektledare på Botrygg. Vi har stor erfarenhet av att bygga gruppbostäder och har tidigare byggt flera boenden åt Linköpings-, Norrköpings- och Stockholms kommuner. Nu ser vi fram emot ytterligare ett givande och lärorikt samarbete, denna gång med Örebros kommun, avslutar Merdad Moghtadai.

Inflyttning i de två gruppbostäderna är beräknat till augusti 2015.

Rulla till toppen