Botrygg bygger nytt landmärke i Tyresö

Nu står det klart att Botrygg tillsammans med Semrén & Månsson vunnit markanvisningstävlingen om att få bygga det nya landmärket i Norra Tyresö centrum. Det vinnande förslaget, innehållande bostäder och lokaler, gestaltas med utgångspunkt i långsiktig hållbarhet och livskvalitet – ett projekt med “cutting edge”.

– Vi är mycket glada över att få vara delaktiga i omvandlingen av Norra Tyresö centrum. Vi ser stor potential i kommunen och ser positivt på deras framåtanda och visioner, säger Adam Cocozza, VD på Botrygg.

Tyresö kommun beskriver utbyggnaden av Norra Tyresö Centrum som ett stort, viktigt och spännande steg mot visionen att Tyresö år 2030 ska vara Stockholmsregionens mest attraktiva kommun med 50 000 invånare.

Den markanvisningstävling som utlystes i somras gällde etapp ett av nybyggnationen och inkluderade två kvarter med mindre flerbostadshus samt ett kvarter med ett höghus på sexton våningar. Sammanlagt lämnades nitton förslag in och efter en utvärdering tillkännagavs så idag de vinnande bidragen.

Botryggs förslag består av en symbolbyggnad innehållande 119 lägenheter, i huvudsak små yteffektiva lägenheter, 1-3 rok, samt lokaler på bottenplan. Byggnaden gestaltas med utgångspunkt i långsiktig hållbarhet och livskvalitet.

– Otroligt kul att få fortsätta med detta projekt, säger Lina Wågström på Semrén & Månsson. Platsens oregelbundna geometri utmanade oss till att hitta en formstark volym – en byggnad med tydlig identitet som blir en viktig del av Tyresös framtida centrum.

Byggstart för Norra Tyresö centrum planeras till 2016-2017.

Rulla till toppen