Botrygg – nytt bygge i Stockholm

Linköpingsföretagaren Michael Cocozza och hans Botrygg AB har fått ett nytt prestigebygge i Stockholm. Företaget ska bygga ett nytt 18-våningshotell i Hammarby Sjöstad som beräknas öppna 2009.
– Visst är det en framgång för Botrygg AB och hotellprojektet passar oss bra då vi har flera byggprojekt på gång i området, säger Michael Cocozza i en kommentar.

Det är forna SAS Radisson, nuvarande Rezidor Hotel Group, som har signerat ett leasingkontrakt gällande ett nytt Park Inn-hotell med 177 rum i Stockholm.

Det nya Park Inn-hotellet i Stockholm, som ska uppföras i snabbväxande Hammarby Sjöstad, beräknas öppna 2009 och blir kedjans sjuttonde hotell i Sverige. Fastigheten får 18 våningsplan med en relaxavdelning och takterrass högst upp och blir ett landmärke i området. Fastighetsägare och byggherre är Botrygg AB.

De nya tillskotten ligger i linje med Rezidors strategi att satsa på kraftig tillväxt i den breda mellanklassen. ”Park Inn utgör en viktig del i vår tillväxtstrategi, precis som den svenska marknaden som har stor efterfrågan på just mellanklasshotell”, säger Kurt Ritter, koncernchef och vd för Rezidor.

Företagshotell
– För vår del passar bygget bra då vi nu bygger 70 bostadsrätter och 120 företagslägenheter i Hammarby Sjöstad. Företagslägenheterna som blir på 30 kvadratmeter och får en månadshyra på 3 950 kronor kan passa bra för företagare från Linköping och Östergötland när det besöker Stockholm, säger Michael Cocozza.

Har du några storbyggen på gång i Linköping?
– Vi bygger ju lägenheter, men några kontorshotell är inte aktuella. Det finns nog med tomma kontorsytor. Bland annat i Mjärdevi Center som gått med minus två år i rad. Dessutom tar kommunen över kontorsbyggnaden på Tornby. Det finns för mycket tomma ytor i Linköping för närvarande, säger Michael Cocozza.

Linköpings Tidning 2007-01-10

Rulla till toppen