Archives

Stjärnorpsvägen 2

Fastigheten, som är belägen invid Bergs slussar och sjön Roxen, består i dagsläget av Naturbruksgymnasiets gamla undervisningslokaler samt elevhem. Lokalerna har stått oanvända sedan skolan lämnade området 2011 då Region Östergötland har sökt efter köpare. Botrygg förvärvade del av fastigheten Vreta Klosters Berg 7:1 årsskiftet 2020/2021.

Botrygg avser ansöka om ny detaljplan för området för bostadsbebyggelse.

S:t Larsgatan 19

I Kv. Badhuset har vi uppfört en kopia av det gårdshus som tidigare stod på platsen. Huset, som uppförts i äldre stil, består av fyra våningar omfattande sammanlagt 700 kvm. Fastigheten stod klar för inflyttning 2021 och består av lokaler som hyrs av en vårdcentral.

Danmarksgatan 19

Fastigheten ligger i Norra Vasastaden och består av 35 hyreslägenheter samt 3 lokaler.

Engelbrektsgatan 15,17,19 & 21, Järnvägsgatan 2B & Sparregatan 1

Botrygg Bygg har byggt dessa nya hyreslägenheter med hög grad av tillgänglighet som utgångspunkt. Kvarteret omgärdas av Sparregatan, Engelbrektsgatan, Hertig Karlsgatan och Järnvägsgatan. Husen är ritade av arkitekt Per Nilsson.

Första inflyttning ägde rum i april 2004.

Byggnaden är uppförd i 5 plan med garage, förråd och tvättstuga i källarplan.

Lägenheterna håller en hög standard med stora fönsterpartier som ger ett bra ljusinsläpp. Samtliga rum har trägolv och i hallen klinkergolv. Badrummen är helkaklade. I köket är det förberett för diskmaskin och i badrummet för tvättmaskin och torktumlare. Huset har en trevlig, grön innergård som ligger ovanför ett garage i två plan.

En del lägenheter är tillgänglighetsanpassade och i första hand kommer lägenheterna att erbjudas till hyresgäster i åldrarna 55+. I de anpassade lägenheterna finns utrustning så som timer till spis, handikappanpassade toaletter och kranar och inga trösklar.

Industrigatan 34

Fastighet uppförd 1949 som innefattar ett flertal hyreslägenheter.