Archives

Karlsdalsallén 21-25

Centralt beläget med grönska och skogsområden som närmsta granne har vi byggt ett nytt kvarter i ett av Ladugårdsängens absolut mest attraktiva lägen. Vårt nya kvarter består av ett hus på fem våningar mot norr och Karldalsallén med 81 hyresrätter samt tre stadsvillor mot Örebro City Golf & Country Club med bostadsrätter. Detta ger både öppna siktlinjer och gångstråk mot söder. Golfbanans grönska kommer in i kvarteret på ett naturligt sätt och skapar utblickar över rekreationsområdet.

Den väl tilltagna innergården med sina många gröna gemensamhetsytor, sittgrupper och lekytor är den perfekta mötesplatsen där gårdens hjärta är det gemensamma växthuset med grillplats och utemöbler, omgärdad av en plantering.

Som alltid håller bostäderna som Botrygg producerar hög standard vad det gäller val av material - genomgående parkettgolv, helkaklade badrum, vitvaror av hög kvalitet samt bänkskivor i svart granit.

Byggstart skedde hösten 2018 och inflyttning skedde våren 2021.

Om området

I Ladugårdsängen finns närhet till såväl naturområden som till matbutiker, vårdcentral, skol- och barnomsorg. Både centrum och universitetsområdet når ni på 10 minuter med cykel. Det finns gott om varierande aktiviteter inom kort avstånd bl.a. Gustavsvik med dess välkända upplevelsebad, motionsanläggning och relaxavdelning, Backahallen med tennis- squash- och badmintonbanor, Örebro City Golf and Country Club med 18-håls golfbana, korthålsbana och klubbhus samt flertalet fotbollsplaner och stora grönytor.

Notstugegatan 5

Gruppboendet, som är i två plan, består av sex lägenheter, gemensamt kök, samvarorum och personalutrymmen. Lägenheterna är på 47 kvm vardera och inkluderar hall, kök, vardagsrum, sovrum och badrum. Till varje lägenhet hör även en avskärmad uteplats.

Gruppboendet stod klar för inflyttning 2019.

Lutabäcksvägen 26

Botrygg erhöll via upphandling av Örebro kommun uppdraget att bygga en ny gruppbostad i Lillån. Gruppboendet, som är i ett plan, består av sex lägenheter, gemensamt kök, samvarorum och personalutrymmen. Lägenheterna är på 47 kvm vardera och inkluderar hall, kök, vardagsrum, sovrum och badrum. Till varje lägenhet hör även en avskärmad uteplats.
Byggnationen startade vintern 2016 med inflyttning september 2017.

Mosåsvägen 51

Botrygg erhöll via upphandling av Örebro kommun uppdraget att bygga en ny gruppbostad i Adolfsberg. Gruppboendet, som är i ett plan, består av sex lägenheter, gemensamt kök, samvarorum och personalutrymmen. Lägenheterna är på 50 kvm vardera och inkluderar hall, kök, vardagsrum, sovrum och badrum. Till varje lägenhet hör även en avskärmad uteplats.
Byggnationen startade vintern 2016 med inflyttning oktober 2017.

Stenvägen 42B

Gruppboendet, som är i ett plan, består av sex lägenheter, gemensamt kök, samvarorum och personalutrymmen. Lägenheterna är på 47 kvm vardera och inkluderar hall, kök, vardagsrum, sovrum och badrum. Till varje lägenhet hör även en avskärmad uteplats.

Gruppboendet stod klar för inflyttning 2016.