Luntgatan 43 och 51

Fastigheten uppfördes under 2013-2015 och består av tre huskroppar i 6-7 plan med sammanlagt 130 lägenheter fördelade på åtta trapphus. Här finns både hyresrätter, gruppbostäder och bostadsrätter.

Hyresrätterna är belägna på Luntgatan 43 och sammanlagt finns det 21 lägenheter i trapphuset. Gruppbostäderna är belägna vid Luntgatan 51 och sammanlagt finns det 18 lägenheter i trapphuset. Utöver lägenheter består gruppboendet även av gemensamhetsytor och personalrum. Boendet förhyrs av Norrköpings kommun.

Byggnaden är ritad av Sonark Arkitektkontor AB och har garage i källarplan samt förråd och lokaler i gatuplan.

Kvarteret omgärdas av Plankgatan, Luntgatan och Slottsgatan. I den närmsta omgivningen ligger Folkparkens grönområden med lekplatser samt banor för frisbeegolf och minigolf. Inom ett kort gångavstånd ligger resecentrum med snabba förbindelser till hela regionen, Norrköpings centrum och Industrilandskapet med dess utbud av butiker och kultur. Inom gångavstånd ligger även Campus Norrköping.

Lägenheterna håller en hög standard med stora fönsterpartier som ger ett bra ljusinsläpp. Samtliga rum har trägolv och i hallen klinkergolv. Badrummen är helkaklade. I köket är det förberett för diskmaskin och i badrummet finns kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Huset har en trevlig, grön innergård med både plats för lek och umgänge.

Fakta

Beteckning: Krogen 28
Fastighetstyp: Bostad Samhällsfastighet
Område: Norrköping

Rulla till toppen