Brf Vasafortet, etapp 1

Med unikt läge i den nya stadsdelen har vi förmånen att presentera starten av ett nytt kvarter vid Slöjdgatan med inflyttning under 2018.

Nu släpps den första etappen med 43 nyproducerade bostäder. Totalt så består kvarteret av 165 lägenheter fördelade på tre hus som omsluter en grön och lummig innergård. Kvarteret som ligger mellan Nordengatan och Slöjdgatan består av en förening, Brf Vasafortet.

Med promenadavstånd till citykärnan och Resecentrum och med utbudet av service i närområdet, är tanken att stadsdelen ska tilltala en bredd och mångfald av människor i olika skeden av livet.

Storlekarna varierar från yteffektiva ettor till välplanerade fyra rum och kök. Speciellt för detta kvarter är etagelägenheterna högst upp under takåsarna.

Inflyttning för den första etappen startar sommaren 2018.

Övre Vasastaden

Den nya stadsdelen är belägen i Linköpings norra del, som en förlängning av Vasastaden med Industrigatan som avgränsning mot det tidigare “industriområdet”. En gata som förvandlas från trafikled till stadsgata med trädplanteringar med en lokalgata in mot bostadskvarteret. Inflyttningen i området har redan börjat och kvarteren har snabbt etablerats som ett attraktivt och modernt område i staden.

Övre Vasastaden är ett område som många väntat på och förutom att läget är suveränt ur ett stadsperspektiv så ligger det också som närmaste centrala område mot E4 och handelsområdet Tornby.

En helt ny stadsdel skapar också möjligheter för nytänkande inom stadsplanering och kommer utmärka sig med kvartersstruktur med pauser där planteringar och grönområden är framträdande. En blandning av bostäder, verksamheter såsom restauranger, butiker och företagande samsas med folklivet.

Fakta

Namn Brf Vasafortet, etapp 1
Antal 43 lägenheter
Upplåtelse Bostadsrätt
Tidplan Inflyttningsstart sommaren 2018
Lägenheterna förmedlas i samarbete med Svensk Fastighetsförmedling. Vid intresse vänligen kontakta:  
  Johan Jansson,
  0708-39 99 03
 
  Emelie Johansson,
  0701-04 02 22
 

Karta