Hyresrätter i Rosendal

I den nya stadsdelen Rosendal bygger vi 153 hyreslägenheter, fördelade på 1,5-4 rum och kök. I byggnaden planeras också två lokaler för butiker eller restauranger. Vi ska verka för att projektet beviljas det statliga investeringsstödet för hyresrätter med lägre hyror.

Byggstart kvartal 2 2024 med första inflytt 2025.

Stadsdelen Rosendal byggs i fem etapper, där Södra Rosendal kallas etapp 1. Etapp 2 ligger i nordost mot Dag Hammarskjölds väg och etapp 3 norr om Södra Rosendal mellan Torgny Segerstedts allé och Stadsskogen.

Området

Stadsdelen Rosendal i södra Uppsala byggs med ledorden hållbarhet och innovation. Rosendalsfältet har både varit militärt övningsområde och golfbana, men i dag är området en växande och omtyckt stadsdel i Uppsala. Här är det nära till allt med gång- eller cykelavstånd till universitetet och centrum och närhet till parker och grönområden.

I Rosendal finns service som butiker, restauranger, caféer, bibliotek, gym, skolor och förskolor. Stadsdelen har tre torg där Rosendals torg blir hjärtat i Rosendal. Här kommer ett multihus med idrottshall, bibliotek och lokaler för kulturskolan att öppna 2024.

Rosendal ligger mitt emellan två av Uppsala stads naturreservat: Kronparken och Stadsskogen. Här finns populära elljusspår, fågeldammar och lämningar från områdets militära historia. På vintern finns även preparerade skidspår. I Kronparken finns 350 år gamla tallar med höga naturvärden. 

En vardag utan bil

Närheten till allt innebär att cykeln blir det naturliga transportmedlet. Gatorna har utformats med plats för cyklister och flera cykelpooler, pumpar och enklare servicestationer planeras i området.

Kollektivtrafik går genom Rosendal längs huvudstråket Torgny Segerstedts allé. Bussarna stannar vid två hållplatser, en i vardera riktning och upp till 20 avgångar i timmen.

I utkanten av stadsdelen byggs så kallade mobilitetshus som kommer att kunna användas för bilparkering men även för tjänster som till exempel hyrcyklar, bilpooler, paket- och varuutlämning.

Galleri

Rulla till toppen