Ernst Billgrens konstverk på plats i Övre Vasastaden

img_0952

Under tisdagsförmiddagen monterade Ernst Billgren sitt stora konstverk i Övre Vasastaden, på väggen utanför Priso. Till sin hjälp hade han Julia Billgren och några av Botryggs hantverkare. Konstverket består av glasmosaik i väldigt minimala kvadrater. Bitarna var så små som fem till tio millimeter per sida. Till monteringen har Billgren dock förberett större bitar för att underlätta själva uppsättningen.

Det gigantiska konstverket blev totalt fem meter bred och hela tre meter hög. Under själva monteringen uppstår en diskussion mellan Julia, Ernst och projektledare Torbjörn.

  • Detta är ett av de mest tidskrävande konstverk Ernst utfört, säger Julia Billgren.

Torbjörn Nilsbäcken som är projektledare kommenterar:

  • När jag såg Ernst skiss på konstverket la jag direkt märke till sågen som hängde uppe till vänster i motivet. Jag tänkte att konstverket samspelade på platsen och den befintliga Timmermansgatan, men även torget som nu byggs, säger han.

Torget som just nu är under byggnation kommer senare få namnet Timmermansplatsen.

Ernst Billgren kontrar Torbjörns uttalande.

  • Motivet anspelar på vår möjlighet att idag bygga en tillvaro tillsammans med naturen istället för emot den. Jag är också nöjd med hur kulörsättningen i konstverket samspelar med fasaden bredvid.

Ett utdrag från Ernst text om konstverket ”Naturen bygger”

Motiv
Verktyg, djur, natur och byggnader. Motivet anspelar på vår möjlighet att idag bygga en tillvaro tillsammans med naturen istället för emot den

Rulla till toppen