Gunilla Åberg kliver in som styrelseledamot i Botrygg

Gunilla Åberg blir ny styrelseledamot i Botrygg. Hon har i många år arbetat med företagsutveckling och har haft flera ledande roller i både styrelser och ledningsgrupper. I dag axlar hon rollen som VD för det Linköpingsbaserade företaget Next.


Hur känns det att gå in som styrelseledamot i Botrygg?

Det är ett mycket intressant och stimulerande uppdrag i ett mycket fint bolag. Jag är väldigt glad att jag får möjligheten att lära känna verksamheten och vara med och bidra till utvecklingen framåt.


Vad hoppas du kunna bidra med?

Jag har jobbat med företagsutveckling under många både som VD och i styrelser som nära bollplank till VD och ledningsgrupper. Jag har bred erfarenhet från teknikbolag där jag hoppas kunna bidra med hur olika digitala lösningar kan utveckla verksamheten.


När fick du upp ögonen för Botrygg? Vad tycker du symboliserar företaget?

Jag känner till Botrygg sedan länge och har imponerats av bolagets utveckling. För mig symboliserar Botrygg nytänkande, kvalitet, omsorg om kunder och att vara ett företag som gör gott för sin omgivning.


Berätta kort om din bakgrund.

Jag är uppvuxen i Linköping och läste till civilekonom på universitetet i Linköping. Efter det var jag 20 år i telekombranschen inom Telia-koncernen i olika ledande roller. Det var en spännande tid i en bransch med snabb utveckling. Därefter har jag under tio år jobbat med start-up bolag och tillväxtbolag, både via företagsinkubatorn LEAD i Östergötland, men också i styrelser och som investerare. Det är mycket inspirerande att jobba med entreprenörer och bidra till att driva och utveckla bolag.


Var jobbar du idag? Berätta om din roll.

Idag är jag VD på Next, ett företag som erbjuder affärs- och verksamhetssystem för bygg- och entreprenadbranschen. En otroligt intressant bransch med stor potential där vi ser att vi gör stor nytta hos våra kunder med enkla och verksamhetsanpassade digitala lösningar. Vi skapar kontroll och förenklar administrationen och hjälper kunden att få bättre överblick och uppföljning av sina projekt och sin verksamhet.Next grundades 2014, där jag var en av medgrundarna och satt i styrelsen de första åren. Bolaget är inne i en stark tillväxtresa och vi har idag över 100 anställda och 3000 kunder i Sverige, Norge och England.


Vad utmärker ditt eget boende idag? Finns det något extra som gör att du trivs?

Faktum är att jag bor i ett hus byggt av Botrygg. Vi bor i Vårgård nära Hackefors sluss, ett fantastiskt fint område med närhet till Stångån, skogsområden och fina promenadstråk. Som på landet fast nära stan. Vi trivs mycket bra i vårt fina hus och i sommar firar vi att vi har bott där i 20 år.

Rulla till toppen