Värdefulla samarbetet med Stadsmissionen fortsätter!

För andra året i rad har vi möjligheten att bidra till det meningsfulla projektet ”Trygg Uppväxt”.

Det är en särskilt viktig satsning för ungdomar i åldern 13 till 16 år som saknar ett stabilt stödnätverk och ofta lever i socioekonomiskt utsatta situationer. På skolans initiativ kontaktas Stadsmissionen när de märker att en elev är på glid både på och utanför skolan och om både eleven och målsman är positiva kan arbetet påbörjas.

”Trygg Uppväxt” är ett program som vägleder dessa ungdomar bort från kriminalitet och istället ger dem en möjlighet att ta sina första steg in i arbetslivet genom handledning, stöd och hjälp att klara skolan genom läxhjälp. Syftet är att skapa en arbetsmoral där de lär sig allt från att öppna ett bankkonto till att hantera arbetskollegor och följa instruktioner från överordnade. Genom detta program ges ungdomarna möjlighet att tjäna sina egna pengar och bli positiva förebilder för sina syskon och vänner i liknande situationer.

Möjligheten till att ge ungdomarna ett arbete är något unikt jämfört med andra redan befintliga insatser för målgruppen.

– Det är ett otroligt spännande och givande projekt för oss där vi kan jobba fritt och sätta egna ramar för att på bästa sätt kunna hjälpa ungdomarna, säger Sanna Detlefsen, direktor på Östergötlands Stadsmission.

Genom detta samarbete hoppas vi kunna bidra till att ge dessa ungdomar en ljusare framtid och fler möjligheter att förverkliga sina drömmar. Vi tror starkt på att investera i ungdomar är att investera i samhällets framtid.

Rulla till toppen