Botryggs nybygge klart för hyresgäster

Nästa vecka beräknar Berit och Tage Oscarsson vara på plats i den nya lägenheten på Gamla Rådstugugatan i Norrköping. En fräsch femrummare väntar i det nybyggda huset.

Hyresvärden Botrygg är känd för oss sedan innan, så det var inga konstigheter att välja, säger Tage Oscarsson som tillsammans med sin hustru Berit flyttar in på femte våningen i det nybyggda huset vid Strömparken.


I en ljus och luftig femrummare på femte våningen ska de bo. Med två balkonger och öppen spis i vardagsrummet lär det bli trivsamt.

-Den här lägenheten är delbar, vi har två ingångar. Jag tror det beror på att det inte finns en sådan stor efterfrågan på stora lägenheter i innerstaden, säger Tage Oscarsson.

122 kvadratmeter
Paret bestämde sig för att ta steget och flytta till Norrköping på grund av långa resor till arbetet.

-Jag jobbar i Finspång och det blir tröttsamt att pendla i längden.
Lägenheten på 122 kvadratmeter är något mindre än den tidigare lägenheten i Linköping.
-Det blir lite att göra sig av med. En flytt är en omställning i livet där man slänger och skaffar nytt. Och det är mer jobb än man först tror att flytta, säger Tage Oscarsson och skrattar.

Än så länge står lägenheten tom. I helgen går det första flyttlasset från Linköping mot Norrköping.
-Det är rena paradiset här, trafiken hörs knappt. Vi är vana att bo där alla bussar kör förbi, berättar Tage Oscarsson.

Hyresrätt lockade
Den tidigare lägenheten var även den en hyresrätt.
-Vi vill ha en hyresrätt nu, det blir så mycket lättare att flytta. Man vet aldrig vad som händer i framtiden, det kanske kommer nya valmöjligheter i livet.
Paret Oscarsson betalar 9900 kronor i månaden för sin femrummare. Tage Oscarsson tror att priset är vad det är tack vare den enkla, men fräscha, standarden.

Har valt vita färger
-En lägenhet kan du få hur dyr som helst, beroende på vad du väljer för inredning. Kakel, klinker och köksmaskiner kostar, säger Tage Oscarsson och tittar sig omkring i sin nya bostad.
-Du ser att vi valt vitt överallt. Det känns neutralt och bra och vi kan hänga upp vad vi vill på väggarna.

Michael Cocozza, vd för Botrygg Bygg AB, förklarar att företagets profil är just lägre priser.
-Det är inte för att idka någon slags välgörenhet, utan för att en låg prisnivå på lång sikt lönar sig. Med lågt pris och stora volymer får vi tillgång till bra mark att bygga på.

-Det går att jämföra lite med Ikea eller stormarknader, säger Michael Cocozza.
LinköpingsTidningen 2007-06-14

Rulla till toppen