Bredgatan 3-7, Garvaregatan 9, Mäster Påvels gränd 12

I kvarteret Garvaren i centrala Norrköping har vi byggt 48 hyresrätter i ett vinkelhus om 6-7 våningar samt ett fristående hus med 4 våningar. Storlek på lägenheterna varierar från ettor om 31 kvm till 4 rum och kök om 114,5 kvm.

Flerbostadshusen har en spännande arkitektur i Haussmansk anda som efterliknar det storslagna och pampiga Industrilandskapet med stora fönsterytor, generös takhöjd, hög sockel och tak i handfalsad matt zinkplåt. Fasaderna agerar konstnärliga smycken i skärningen mellan Industrilandskapet och rutnätsstaden. Fasaden mot Bredgatan, Garvaregatan och gaveln mot Mäster Påvels gränd är täckt av keramiska plattor i olika nyanser och glanstal. Mot innergården är fasaden ljus för att fånga upp och spegla ljuset till den skyddade innergården.

Botrygg erhöll uppdraget att bygga flerbostadshus vid Kvarteret Garvaren via en markanvisningstävling. Byggstart våren 2018 med inflyttning våren 2020. Botrygg har sökt och beviljats regeringens investeringsstöd för att kunna ha så låga hyror som möjligt på lägenheterna i kvarteret Garvaren.

Fakta

Beteckning: Garvaren 1
Fastighetstyp: Bostad
Område: Norrköping

Rulla till toppen